Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

9. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 78

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 78 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 78

7. Aşağıdakilerden hangisinde protein yönünden zengin besinler bir arada verilmiştir?
A) Ispanak, salata, köfte
B) Yumurta, köfte, fasulye
C) Köfte, patates, baklava
D) Makarna, ekmek, süt
E) Pırasa, portakal, patates

  • Cevap: B

8. Trigliseritlerin organik moleküller içinde en fazla enerjiyi vermesi yapılarındaki hangi özellikten kaynaklanır?
A) Ester bağlarının yüksek enerjili olması
B) Kovalent bağ sayısının fazla olması
C) Yağ asitlerinde bol miktarda hidrojen atomunun bulunması
D) Bol miktarda karbon atomunun bulunması
E) Yapısında bol miktarda oksijen bulunması

  • Cevap: C

9. Aşağıda verilenlerden hangisi lipitlerin düzenleyici görevlerine örnektir?
A) Hücre zarlarının yapısına katılan fosfolipitler
B) Steroit yapılı östrojen ve testosteron hormonları
C) Trigliseritlerin yapısına katılan yağ asitleri
D) Deri altında hücrelerde biriktirilen yağ molekülleri
E) Bitkilerde çiçekler tarafından salınan uçucu yağ molekülleri

  • Cevap: B

10. Amino asitler ile ilgili olarak aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Polipeptitlerin yapı taşlarıdır.
B) Peptit bağları kurarak bileşik oluşturur.
C) DNA’nın yapısında 4 çeşit amino asit bulunur.
D) Amino asitleri birbirinden farklı kılan radikal gruplarıdır.
E) Solunum reaksiyonlarında ham madde olarak kullanılabilir.

  • Cevap: C

11. Aşağıda verilenlerden hangisi proteinlerin özellikleri arasında yer almaz?
A) Enerji verici olarak kullanılabilir.
B) Canlının homestazisinin düzenlenmesinde etkilidir.
C) Sentezleri ribozomlarda gerçekleşir.
D) Sindirime uğratıldıklarında ortamın pH’ı yükselir.
E) Oksijenli solunum ile yıkıldıklarında CO2 , H2O dışında NH3 meydana gelir.

  • Cevap: D

12. Aşağıda verilen vitamin çeşidi ve eksikliğinde görülen hastalıklarla ilgili eşleşmelerden hangisi yanlıştır?
A) C vitamini-Beriberi
B) D vitamini-Raşitizm
C) A vitamini-Gece körlüğü
D) E vitamini-Kısırlık
E) B vitamini-Pellegra

  • Cevap: A

13. Canlıların DNA’larında nükleotit çeşitleri aynı olmasına rağmen bu nükleotitlerin sırası ve sayısı farklıdır. Bu durum aşağıda verilen moleküllerden hangisinin yapısını doğrudan etkiler?
A) Polipeptitler
B) Monosakkaritler
C) Trigliseritler
D) Vitaminler
E) ATP

  • Cevap: A

14. Aşağıdakilerden hangisi DNA’ların özelliği değildir?
A) Zayıf hidrojen bağları ile bağlı, çift iplikli bir moleküldür.
B) Ökaryot hücrelerde sadece çekirdekte bulunur.
C) Azotlu organik baz olarak adenin, timin, guanin ve sitozin taşır.
D) DNA kendini eşleyebilen ve onarabilen bir moleküldür.
E) Tüm DNA moleküllerinde pürin/pirimidin oranı 1’e eşittir.

  • Cevap: B

9. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 78 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Biyoloji Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap