Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

12. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 188 Cevabı

“12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 188 Cevapları Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 188 Cevabı

15. Aşağıda verilen fonksiyonlara bakarak bu fonksiyonların hücre tiplerini belirleyiniz.

  • Cevap:

1. Parenkima Fotosentez, depolama, iletim ve salgılama
2. Kollenkima Yapraklar, çiçekler ve büyüyen bitki parçalarının desteklenmesi
3. Sklerenkima Ölü olan hücrelerin ligninleşmiş duvarlarıyla bitkiye destek sağlama
4. Trake, trakeit Cansız hücreleriyle ince bir su taşıma kanalı oluşturma
5. Kalburlu borular Şeker ve diğer organik hücre ürünlerinin taşınması için delikli tüpler oluşturma

16. Dormansi ve çimlenme arasında nasıl bir ilişki vardır?

  • Cevap: Tohumun oluşumundan çimlenmesine kadar geçen süreye dormansi adı verilir. Dormansi periyodu, tohumun en uygun zamanda çimlenmesini sağlar.

17. Gövdedeki yaş halkalarını inceleyerek geçmiş yıllardaki iklim özellikleri hakkında neler söylenebilir?

  • Cevap: Yaş halkası geniş ise, o yılki iklim koşulları bitki gelişimi için uygundur. Yaş halkası dar ise o yılki iklim koşulları olumsuzdur

18. Hangi çevresel koşullarda yaşayan çiçekli bitkiler, hayvanlar yardımıyla tozlaşma yapar?

  • Cevap: Ilıman kuşakta yaşayan çiçekli bitkiler.

19. Mevsim koşullarının değişmesi havuz ve kaynak hücrelerini nasıl etkiler?

  • Cevap: Yazları kök hücresi havuz, yaprak hücresi kaynaktır. Yaprak döken ağaçlarda sonbahar ve kış aylarında kaynak kök, havuz dallardır.

20. Basınç akış teorisine göre organik besinlerin taşınma mekanizmasını açıklayınız.

  • Cevap: Kaynaktan, kalburlu boruya geçen şekerler, ksilemden su çekilmesine yol açar. Oluşan su basıncı şekerlerin kaynaktan havuza doğru taşınmasını sağlar. Şekerler daha sonra havuz hücreye geçer ve kalburlu borulardaki su, tekrar ksileme döner.

21. Minimum kuralını açıklayınız.

  • Cevap: Diğer faktörler uygun düzeyde olsa bile bitkinin yaşam ve fonksiyonları üzerinde etkili olan en az düzeydeki faktör bitkinin büyümesini sınırlandırır.

22. Floem ve ksilemde uzun mesafeli taşıma yapan boruların özelliklerini karşılaştırınız.

  • Cevap: Kalburlu borular canlıdır. Çift yönlü ve yavaş taşıma yapar. Trake ve trakeitler cansızdır. Tek yönlü ve hızlı taşıma yapar.

23. Bitkilerde çift döllenme olayını açıklayınız.

  • Cevap: Sperm hücrelerinden biri yumurta ile birleşerek zigotu oluştururken diğer sperm hücresi polar çekirdeklerle birleşerek endospermi oluşturur.

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 188 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Biyoloji Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap