Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Bitkilerin Biyolojik ve Ekonomik Önemi Cevapları

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Meb Yayınları 3. Ünite Canlılar Dünyası Biyoloji Sayfa 172, 173 Bitkilerin Biyolojik ve Ekonomik Önemi Soruları ve Cevapları 

9. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Bitkilerin Biyolojik ve Ekonomik Önemi Cevapları

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 172 Cevabı

ARAŞTIRINIZ

Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin önlenmesine bitkilerin katkıları nelerdir? Araştırınız.

  • Cevap: Küresel ısınma en önemli çevre sorunlarından biridir. Küresel ısınma nedeniyle toprak özellikleri , yeryüzü şekilleri ve iklim özellikleri de değişmektedir. Küresel ısınma ve iklim değişikliği canlılar üzerinde de etkili olmaktadır. Bazı bitkilerin küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin önlenmesinde katkıları bulunmaktadır. Bazı bitkiler ısı, sıcaklık ve nem oranlarını dengelemekte ve güneş ışınlarını da kullanmaktadır. Bitkilerin bu özellikleri nedeniyle küresel ısınmanın ve iklim değişikliklerin olumsuz yönleri, zararları azalmaktadır. Doğal dengenin korunmasında ve çevresel döngülerin gerçekleşmesinde bitkilerin doğal bir koruyucu olarak görev alması çevre sorunlarının da doğal yollardan aşılmasını sağlar. Küresel ısınma ve iklim değişiklikleri her geçen gün dünyayı tehdit etmektedir.

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 173 Cevabı

Sonuçlandırma

1. Hangi bitkiler her mevsim yeşil kalır?

  • Cevap: Bitkiler familyası, açık tohumlu ve kapalı tohumlu olarak ayrılmaktadır. Açık tohumlu bitkiler genellikle kozalıklı bitkiler olarak bilinir ve bu bitkiler yaz-kış yaprak dökmezler.  Daima yeşil ve yapraklıdırlar. Bu bitkilere örnek olarak çamgiller verilebilir.Bu ailenin yaz kış yapraklarını dökmeyen 10 cinsi, yaklaşık 210 türü vardır. 

2. Hangi bitkiler kurak ortamlara daha iyi uyum sağlamıştır?

  • Cevap: Bitkilerde Adaptasyonlar: Bitkilerde çevreye uyum; Bitkilerdeki dokular bitkilere göre bir takım farklılıklar gösterir. Bitkilerin yaşam ortamındaki çevresel koşullar gelişmişliği ait olduğu dokularda farklılaşmaların oluşmasına neden olur. ÖRNEK: Kurak bölge bitkisinde
  • Gövde  kısa ve kalın.
  • Kök   çok gelişmiş.
  • Yaprak  kalın ve küçük yüzeyli.
  • Gözenek (stoma) az ve derinde.
  • Yaprak yüzeyi terlemeyi önleyen fazla ışığı engelleyen tüylerle çevrilidir.
  • Epidermisin dış çeperi daha kalındır.
  • Kutiküla Kalınlaşmıştır.

3. Hangi bitkiler çiçeksizdir?

  • Cevap: Su yosunları (Algler) , Eğrelti otları , kara yosunları ,  At kuyrukları ,  likenler,   kibrit otları, ciğer otları

4. Hangi bitkilerden yemeklik yağ elde edilir?

  • Cevap: Yağ, temel enerji verici organik moleküllerden biridir. Doğada hayvansal ve bitkisel formları bulunur. Hayvansal formları genelde katı haldedir. Bitkisel formları ise birçok bitkiden elde edilir. Bu yağlar bitkilerin Bu bitkiler ise şu şekildedir: -Ayçiçek -Zeytin -Soya -Fındık -Kayısı -Nane -Gül -Haşhaş -Susam -Hindistan cevizi yağı gibi…

5. Hangi bitkiler insanlar tarafından besin olarak tüketilir?

  • Cevap: Buğdaygiller familyası “buğday, arpa, çavdar” gibi tahılları ve bazı otsu bitkilerin tohumları yenir. Baklagiller familyasında da “Bakla, bezelye, fasulye, nohut, mercimek” gibi tohumu yenen sebze bitkileridir. Ceviz, fındık, kestane gibi meyveler tohumları yenilebilen meyvelerdir.

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 172, 173 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Biyoloji Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!