Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

9. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 81

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 81 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 81

23. Numaralarla gösterilen tepkimelerden hangileri insan vücudunda da gerçekleşebilir?
A) I, IV ve V
B) II, VI ve VII
C) II, V, VIII ve IX
D) II, VIII, IX ve X
E) II, III, VI, VII ve X

  • Cevap: C

24. Numaralarla gösterilen tepkimelerden hangileri dehidrasyon, hangileri hidroliz örneğidir?

  • Cevap:

Dehidrasyon tepkimesi örneği olanlar: III, VI, VII ve X
Hidroliz örneği olanlar: IV, V, VIII ve IX

25. Numaralarla gösterilen tepkimelerden hangilerinin gerçekleşmesi için ATP harcanır?

  • Cevap: I, II, III, VI, VII ve X numaralı tepkimelerin gerçekleşmes i için ATP harcanır.

26. Doğadaki protein çeşitliliğinin sınırsız olmasının nedeni nedir?

  • Cevap: Doğadaki protein çeşitliliğinin sınırsız olmasının nedeni c anlıların, DNA’larına uygun olarak 20 farklı amino asidin farklı sayı ve dizilişte bir araya getirilmesidir.

27. Bir enzim, yapı taşlarına kadar hidrolize edilirse hangi maddeler açığa çıkabilir?

  • Cevap: Enzimler yapıtaşlarına kadar hidrolize edildiğinde amino as it, mineral ve vitaminler açığa çıkabilir.

28. Canlı vücudunda yeteri kadar ATP ve hormon üretilememesi hangi metabolik olayların aksamasına neden olur?

  • Cevap: Canlı vücudunda yeteri kadar ATP üretilmemesi, hücre zarından madde geçişi, protein sentezi gibi biyosentez olayları, hücre bölünmesi, büyüme, gelişme, üreme, hareket vb. olaylar aksar. Yeteri kadar hormon üretilmemesi ise büyüme ve gelişmenin aksaması, devlik, cücelik ve kan şekerinin ayarlanmaması vb. rahatsızlıklara yol açar.

29. Karbonhidrat ağırlıklı beslenildiğinde hidroliz sonucu oluşan monosakkaritlerin fazlası yağa dönüştürülür. Bu durum vücut kitle indeksinin yükselmesine neden olduğundan insanda obezite gelişir. Obezitenin engellenmesi için nasıl beslenilmeli, neler yapılmalıdır?

  • Cevap: Obezitenin engellenmesi için ihtiyaç duyulan karbonhidrat, yağ, protein, vitamin ve mineraller yeterli miktarda ve düzenli olarak vücuda alınmalıdır. Tüm bunları içeren günlük menüler oluşturulmalıdır. Et, süt, yumurta, yoğurt, peynir, baklagiller, tahıllar, kuru yemiş, taze sebze ve meyve düzenli tüketilmelidir . Günlük 8-10 bardak su içilmelidir. Şeker, tuz ve yağ içeriği yüksek yiyecek ve içecekler aşırı tüketilmemeli, düzenli
    spor yapılmalıdır.

30. Bütün canlılar kendilerine özgü olan yapı ve içeriğe sahiptir. Bu nedenle doğada bir canlı türü başka bir canlı türü ile birebir aynı değildir. Bu durumu sağlayan temel faktör nedir?

  • Cevap: DNA’yı oluşturan 4 farklı nükleotitin farklı sayı ve dizilişe sahi p olması, canlı türlerinin ve bir tür içindeki canlıların birbirinden farklı olmasını sağl ayan temel faktördür.

9. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 81 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Biyoloji Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap