Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

9. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 198

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 1 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 198

15. Aşağıdakilerden hangisi, hayvanların biyolojik ve ekonomik önemleri arasında sayılmaz?
A) Protein, esansiyel yağ, vitamin ve mineral kaynağıdır.
B) Gıda, ilaç ve kozmetik malzemeleri üretiminde kullanılır.
C) Giyecek ve süs eşyası yapımında kullanılır.
D) Tarımda gübre üretiminde kullanılır.
E) Boya, ahşap, kağıt endüstrisinde kullanılır.

  • Cevap: E

16. Omurgalılar grubuna ait,
I. Tavşan
II. Yunus
III. Karga
IV. Timsah
V. Semender
canlılarının tamamında aşağıda verilen özelliklerden hangisi ortaktır?
A) Yavrularını sütle besleme
B) Vücutlarında kıl bulundurma
C) Kemikten yapılmış iç iskelete sahip olma
D) Deri solunumu yapma
E) Suda ve karada yaşayabilme

  • Cevap: C

17. Virüslerle ilgili olarak aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?
A) Hücre dışında kristalleşebilir.
B) Ribozomlarında protein sentezi yapabilir.
C) Bir virüs çeşidi sadece belirli bir hücre çeşidini enfekte edebilir.
D) Virüsler zorunlu hücre içi parazitlerdir.
E) Kalıtım materyali olarak DNA veya RNA taşır.

  • Cevap: B

18. Aşağıdakilerden hangisi bakterilerin kullanım alanlarından biri değildir?
A) Antibiyotiklerin elde edilmesi
B) Aşı ve serum üretimi
C) Doğal ve sentetik atıkların yok edilmesi
D) Fermantasyon ürünlerinin elde edilmesi
E) Virütik hastalıkların tedavisi

  • Cevap: E

19-22. soruları aşağıdaki metne göre cevaplandırınız.
Bir canlı âlemi ile ilgili olarak “Tek veya çok sayıda ökaryot hücreden oluşur. Bir yere sabit tutunarak yaşar. Hücre zarının dışında kitinden yapılmış hücre duvarı bulunur. Glikozun fazlasını glikojen olarak depolar. Ayrıştırıcı olarak görev yapan türleri vardır. Hastalık yapabilen, heterotrof canlılardır.” şeklinde özellikleri verilmiştir.
19. Bahsedilen canlı âlemi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bakteriler
B) Protistler
C) Bitkiler
D) Mantarlar
E) Hayvanlar

  • Cevap: D

20. Aşağıdakilerden hangisi bu âlemde yer alan canlılara örnektir?
A) Şapkalı mantar
B) Sivrisinek
C) Öglena
D) Trypanosoma
E) Tetanoz bakterisi

  • Cevap: A

21. Bahsedilen canlı âleminde yer alan canlılar nasıl ürer?

  • Cevap: Mantarlar âleminde incelenen canlılar sporla ürer. Bazı bireylerinde tomurcuklanma ve eşeyli üreme de görülür.

22. Bahsedilen canlı âleminde yer alan canlıların biyolojik süreçlere, ekonomiye ve teknolojiye katkıları nelerdir?

  • Cevap: Mantarlar, organik atıkları inorganik maddelere dönüştüren ayrıştırıcı organizmalardır. Bu nedenle madde döngüsünde çok önemlidir, özellikle orman ekosistemlerinde toprağı humus bakımından zenginleştirir. Maya mantarları fermantasyon yapabilme özelliğinden dolayı peynir, ekmek gibi gıdalar ve alkol yapımında kullanılır . Birçok mantar türü deterjan, antibiyotik ve ilaç sanayisinde kullanılır.

9. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 1 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Biyoloji Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap