“12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 196 Cevapları Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 196 Cevabı
1. Geçmişte yeryüzünde yaşamış ve sonradan fosilleri bulunmuş birçok canlı bulunmaktadır. Bu canlılar günümüzde neden yaşamamaktadır?
- Cevap: Yeryüzünde geçmişten günümüze bakıldığında birçok çeşitli canlı yaşamıştır. Ancak geçmişteki doğa şartları ile şu anın doğa şartları bir olmadığından dolayı canlılık değişkenlik göstermiştir. Doğal adaptasyon süreci, canlıların bulunduğu ortama adapte olabilmesi için oldukça önemlidir. Bu durumda canlıların ölmesi ya da morfoloji değiştirdiği gözlenmiştir. Ancak bazı canlılar geçmişten günümüze kadar gelebilmiştir. Fosil denilen özel korunaklı yapıları sayesinde bozulmadan ancak ölü şekilde yüzyıllarca yaşayan canlılar bulunmaktadır. Bu canlılar, fosil kaynaklardır. Dönem hakkında aslında bizlere güzel bilgiler vermektedir. Ölü de olsa fosil kaynakların ekolojik ve ekonomik değerleri olabilmektedir. Bazı değerli türler ya da hiç keşfedilmemiş türler bulunabilmekte ve günümüzde buna göre isimlendirilmesi yapılmaktadır. Fosillere bakılarak geçmiş hakkında yorumlar yapılabilmektedir. Doğa şartları ve iklim hakkında da bilgi sahibi olunması gibi birçok farklı konu hakkında yorum yapılabilmektedir. Bu araştırma konusu ise Jeoloji ve Arkeoloji bilimine aittir.
2. Hastanelerde röntgen çekilen odaların kapılarında “Hamilelerin girmesi yasaktır.” ibaresini görürsünüz. Bu durumun sebebi ne olabilir?
- Cevap: Röntgen odalarında “hamileler ve hamilelik şüphesi olanalar giremez” şeklinde uyarı yazması burda bulunan her hamilenin zarar göreceği anlamına gelmez sadece hamilelerin gereksiz röntgen ışınına maruz kalmasını engellemek içindir. Bu kural aslında her insan için geçerlidir, hamile olmayan insanlar da gereksiz röntgen ışını almaktan kaçınmalıdır.
3. Yabani meyveler, neden her zaman gördüğünüz diğer meyveler kadar gösterişli ve büyük değildir?
- Cevap: Anadolu, bitki örtüsünün zenginliği açısından dünyanın en önemli bölgelerinden birisidir. Bu bölgede bir çok yabani meyve doğal olarak varlığını korumaktadır. Bu meyveler çoğunlukla taze olarak tüketilmekle birlikte reçel ve marmelat gibi gıdalara da işlenmektedir. Bu meyveler ve bunlardan üretilen gıdalar dış pazarda da ilgi bulmaktadır. Beslenmede meyve ve sebzeler esas olarak vitamin, mineral madde ve gıda posası kaynağı olarak önem taşırlar. Bu maddeler insan vücudu için büyük önem taşıyan maddelerdir ve mutlaka diyetle alınmalıdır (Kökosmanlı ve Keleş 2000). Günümüzde insanlar, pestisit, yapay gübre vb. uygulanmaksızın doğal koşullarda yetiştirilen ve organik gıdalar olarak adlandırılan gıdalara daha fazla ilgi göstermekte ve bunlara çok daha fazla para ödemektedirler. Özellikle yabani meyvelerin yapısında bulunan bazı maddelerin sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin ortaya konulmasından sonra bu maddeler giderek daha fazla ilgi çekmektedir ve bu ilginin de giderek artacağı düşünülmektedir. Bu makalede, ülkemizde genelde doğal olarak yetişen, ancak zaman zaman kültüre de alınarak da yetiştirilen bazı meyveler hakkında genel bilgiler sunulmuş, bunların başlıca bileşim ögeleri ise toplu halde çizelgede verilmiştir.
“12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 196” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yorum Yap