Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 176 Cevabı

10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 176 Cevabı

10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 176 Cevapları 2017 – 2018” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 176 Cevabı 

A. Aşağıda bulunan yapılandırılmış griddeki numaralı kutucuklarda kalıtimla ilgili çeşitli kavramlar verilmiştir. Kutucuk numaralarını kullanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Yukarıdakilerden hangisi gen mutasyonu sonucu oluşur?

  • Cevap: 8

2. Yukarıdakilerden hangisi gen klonlamasında kullanılan halkasal yapıda DNA parçasıdır?

  • Cevap: 6

3. Yukarıdakilerden hangisi etkisini daima fenotipte gösteren gendir?

  • Cevap: 16

4. Yukarıdakilerden hangisi kromozomlarda karşılıklı genlerin bulunduğu yerdir?

  • Cevap: 1

5. Yukarıdakilerden hangilerinin kalıtimı Y kromozomu ile sağlanır?

  • Cevap: 4 – 10 – 15

6. Yukarıdakilerden hangilerinin gonozomların ayrılması sonucu görülür?

  • Cevap: 5 – 9 – 11

7. Yukarıdakilerden hangisi X kromozomu ile taşınır?

  • Cevap: 12 – 13

8. Yukarıdakilerden hangisi canlının dış görünümüdür?

  • Cevap: 3

9. Yukarıdakilerden hangisi otozomlarda ayrılmama sonucu oluşur?

  • Cevap: 2
Biyoloji Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap